your life code logo

Kiezen voor jezelf egoïstisch of noodzaak?

Vorige maand sprak ik Floor. Ze gaf aan dat ze niet lekker in haar vel zat en dat ze opeens nogal onvoorspelbaar was voor haar man en kinderen. Terwijl ze normaal toch altijd zo behulpzaam was en zich heel goed kon verplaatsen in de ander. Nu lukte dat dus even niet, en daar voelde ze zich erg rot over. Ze vond zichzelf een bitch…

 

Floor gaf de schuld aan de hormonen, maar zelf had ik het gevoel dat er méér aan de hand was. Na het stellen van enkele vragen kwam ik bij de sleutel uit.

 

Wat bleek namelijk? Floor weet niet zo goed wat ze zélf nodig heeft. Hele dagen verplaatst ze zich in de ander en is ze lief en behulpzaam. Ze past zich voortdurend aan en is steeds bezig met de noden om haar heen. Dat is natuurlijk superfijn, maar niet als je hierdoor voortdurend over je eigen grenzen gaat! Opeens merk je het… Je gaat snauwen, bent moe en kortaf, en ineens word je boos om dingen die je normaal aan het lachen brengen. Je omgeving snapt het niet, en jijzelf eigenlijk óók niet. Je bent normaal toch ook gewoon lief en aardig?

 

Het lieve-meisjes-syndroom

Veel vrouwen (en ook mannen) hebben hier last van: het lieve-meisjes-syndroom. De sleutel om dit te doorbreken: begin eens met aardig zijn voor jezelf! Het voelt vaak niet goed om eerst aan jezelf te denken. Maar als je jezelf goed leert kennen en weet wat je nodig hebt, kun je uiteindelijk ook méér geven aan je omgeving: vanzelf, vanuit je hart. Aan jezelf denken is dus niet egoïstisch; het is juist een teken van liefde en respect voor jezelf en je omgeving.

 

Hormonen?

Na het volgen van het een Personal Power dag weet Floor inmiddels heel goed wat ze nodig heeft om vanuit haar hart te blijven geven. Zónder dat ze over haar eigen grenzen heen gaat. Ze heeft meer energie en voelt nu het verschil tussen iets doen voor de ander omdat je aardig gevonden wilt worden óf omdat het uit je hart komt. Haar hormonen zijn haar in elk geval niet meer tot last… of lag het misschien toch aan iets anders?

Wil je ook weten hoe jij dit kan veranderen voor jezelf? Vraag een gratis Kickstartsessie aan en dan kijken we samen hoe je dat kunt bereiken. Leuk je te spreken!
Your Life Code Expert: Eva Ghysels

Eva Ghysels is behalve Life Code expert ook ervaringsdeskundig. Ze weet als geen ander hoe het is om vast te zitten in patronen door gebeurtenissen waar je niet zelf om hebt gevraagd. Met vallen en opstaan heeft ze geleerd hoe je het leven weer in eigen hand kan nemen en dat vertrouwen pas achteraf komt, nadat je een keuze hebt gemaakt.

Kiezen voor jezelf vergt lef, en Eva helpt je graag bij het zetten van de eerste stap: ontdekken van wat je echt wilt en het ontwikkelen van vertrouwen om dat ook echt te bereiken.

Leer eva kennen

Wat je kunt doen om je leven te veranderen:

Wil jij meer happiness & energie?

Schrijf je in en ontvang mijn nieuwsbrief met inspirerende & praktische tips voor het creëren van een happy & healthy life.

Your Life Code Feel Good Starterskit

cover-aangepastDoe mee en vraag nu de Feel Good Starterkit gratis aan. Een kit met een 12-stappenplan, korte video’s en een gaaf cadeau. Zo kun je direct aan de slag voor meer rust in je hoofd en grenzeloze happiness.


Let’s get started !