your life code logo

Hoe kun je gelukkig zijn zonder relatie? (en in je relatie)

Het is weer bijna Valentijnsdag… Een dag die voor singles toch wel heel speciaal is, toch? En natuurlijk voor iedereen die meer liefde wil ervaren.

Je bent single en gelukkig, wat dan?

‘Hoe kan jij nou geen man hebben?’

‘Je bent vast heel kieskeurig.’

‘Ben je nog niet onder de pannen?’

‘Is het nog niet goed gekomen?’

‘Ben je zo moeilijk dan?’

‘Hoe kan jij nou gelukkig zijn?’

 

Zomaar wat zinnen die ik wekelijks krijg te horen. En ik zal vast niet de enige zijn, stel ik me zo voor. Vooral dat ik nog niet compleet ben, wordt vaak benadrukt. En dat het aan mij ligt. Ik ben te kieskeurig, te moeilijk, te onafhankelijk, te sterk. Mannen durven niet naar me toe te komen. Echt, ik verzin het niet, het wordt allemaal gezegd. In onze maatschappij is er vooral iets mis met je als je geen relatie hebt. Je wordt niet als compleet gezien. Het ligt vooral aan jezelf. Je doet iets fout. Dat het misschien zo kan zijn dat je gewoon nog niet iemand bent tegengekomen en dat je liever wacht, in plaats van genoegen te nemen met een halve match, komt bij weinig mensen op.

Natuurlijk , ik ga niet ontkennen dat ik het leuk zou vinden om iemand tegen te komen waar ik mijn leven mee wil delen. Maar niet om de reden dat ik verwacht dat ik dan pas gelukkig ben, of compleet. En soms, ja soms is het wel eenzaam. Als je weer eens alleen op een feestje komt bijvoorbeeld. Maar het heeft ook voordelen.

Gelukkig zijn zonder relatie

Dus heus, je kunt gelukkig zijn zonder relatie. En ik ervaar meer liefde in mijn leven dan ooit. Hoe ik dat heb gedaan?

Wekelijks krijg ik dus de vraag waarom ik nog single ben en nog erger, ik word niet geloofd als ik aangeef dat ik gelukkig ben. Single en gelukkig zijn kan blijkbaar niet in deze maatschappij. Het is een wachtfase, maar niet de beste fase in de ogen van veel mensen. Gehaast gaan kersverse singles op zoek naar aandacht. Ze zoeken de liefde buiten zichzelf en daar gaat het regelmatig mis.

Iemand nodig hebben om je geliefd te voelen, maakt je afhankelijk en het risico zit erin dat je dan teveel concessies gaat doen. Bovendien is de liefde die je dan krijgt, nooit voldoende. Het begint namelijk met liefde voor jezelf. Helaas hebben we vaak geen enkel idee hoe we dat moeten doen en wat dat eigenlijk is.

Liefde voor jezelf
Liefde voor jezelf gaat erover dat je van jezelf kan houden, zonder dat je daarvoor iets moet doen, iets moet presteren of iets voor de ander moet doen. Dat je recht hebt op liefde, no matter what. Zoals een baby die net geboren is en meteen liefde mag ontvangen. Hij hoeft daar niets voor te doen. Hoeft niet te pleasen, niet lief te zijn, niet zichzelf aan te passen. Hij hoeft er alleen te zijn. Er gewoon zijn blijkt dus voldoende om recht te hebben op liefde en van jezelf te houden. En dat is precies wat we niet hebben geleerd.

In een relatie voelen we dat tekort in onszelf minder sterk, want we halen onze waarde uit de ander en dan is het dus extra pijnlijk als je er alleen voor komt staan. Je echt gelukkig voelen, of je nu een partner hebt of niet, gaat dus vooral over liefde. De liefde voor jezelf zoals je bent. Met al je mooie kanten, bijzondere eigenschappen en donkere kanten. Gewoon door er te zijn.

Eigenwaarde
Afgelopen jaren heb ik veel geïnvesteerd in mezelf; in tijd, geld, liefde en aandacht. Met mijn eigenwaarde zat het namelijk ook niet zo goed. De ervaringen in mijn leven hadden me dat niet meteen geleerd, dus had ik nog wat te doen. Nu ervaar ik meer liefde dan ooit, zijn mijn vriendschappen intenser, kan ik alles delen en voel ik me zelden nog alleen.

Meer eigenwaarde en eigenliefde ontwikkelen, komen niet vanzelf. We zitten vast in patronen en overtuigingen die we voor waarheid hebben aangenomen. Loslaten van iets wat niet zichtbaar, is onmogelijk. En het loslaten van die overtuigingen is nodig om jezelf echt de liefde toe te staan. Ben je er klaar voor?

Wil jij ook helderheid en onafhankelijker worden van de mening van de ander? Ik geef regelmatig workshops en VIP-dagen hierover. Meld je aan voor een gratis Kickstartsessie voor meer informatie en direct een aantal tips.

 

 

 
Your Life Code Expert: Eva Ghysels

Eva Ghysels is behalve Life Code expert ook ervaringsdeskundig. Ze weet als geen ander hoe het is om vast te zitten in patronen door gebeurtenissen waar je niet zelf om hebt gevraagd. Met vallen en opstaan heeft ze geleerd hoe je het leven weer in eigen hand kan nemen en dat vertrouwen pas achteraf komt, nadat je een keuze hebt gemaakt.

Kiezen voor jezelf vergt lef, en Eva helpt je graag bij het zetten van de eerste stap: ontdekken van wat je echt wilt en het ontwikkelen van vertrouwen om dat ook echt te bereiken.

Leer eva kennen

Wat je kunt doen om je leven te veranderen:

Wil jij meer happiness & energie?

Schrijf je in en ontvang mijn nieuwsbrief met inspirerende & praktische tips voor het creëren van een happy & healthy life.

Your Life Code Feel Good Starterskit

cover-aangepastDoe mee en vraag nu de Feel Good Starterkit gratis aan. Een kit met een 12-stappenplan, korte video’s en een gaaf cadeau. Zo kun je direct aan de slag voor meer rust in je hoofd en grenzeloze happiness.


Let’s get started !