your life code logo

5 Tips om meer rust en voldoening te creëren

Een van de veel voorkomende vragen die me regelmatig wordt gesteld is hoe je van het gevoel af kan komen dat je geleefd wordt. Hoe je kan stoppen met al die ballen in de lucht te houden en je grenzen steeds voorbij te gaan. Veel mensen ervaren hun leven vooral als heel druk en dat er veel moet. Ze vinden het moeilijk om nog echt te genieten. Herken je dat?

Ik geef je hieronder 5 tips die helpen om met meer rust en voldoening te leven en dus ook meer te kunnen genieten. Van geleefd worden naar zelf weer aan het stuur staan.

 

  1. Neem verantwoordelijkheid voor wat je voelt

Niet je collega, partner of kinderen zijn de schuldige dat jij je voelt zoals jij je nu voelt. Het gevoel dat je veel werk hebt, je niet op tijd bent, je moe bent of nooit tijd voor jezelf hebt. Jij hebt keuzes. Jij bepaalt zelf hoe je op situaties reageert. Je hebt dus invloed op je eigen mindset. Neem die verantwoordelijkheid voor je eigen gevoel en ga ermee aan de slag.

 

  1. Neem iedere avond 5 minuten de tijd om je dag te reflecteren

Schrijf iedere avond op waar je energie van kreeg, wat je energie heeft gekost en waar je dankbaar voor bent. Het geeft je inzicht in hoe jij de dag hebt laten verlopen, welke keuzes je hebt gemaakt die je anders had willen maken of die juist goed waren.

 

  1. Kijk eens zorgvuldig naar de mensen om je heen

Wil je naar die verjaardag van die ene kennis. Is dat nu echt wat je behoefte is en wat je leuk vindt om te doen? Of doe je dat omdat je aardig gevonden wilt worden of omdat je het altijd doet en heb je eigenlijk meer zin om tijd met je gezin of partner door te brengen? Kijk eens zorgvuldig wie je allemaal in je leven hebt en waar je energie aan geeft. Krijg je daar ook energie van en word je daar blij van? Durf keuzes te maken. Als je ja zegt tegen iets, zeg je ook nee tegen een andere mogelijkheid.

 

  1. Accepteer hoe de situatie nu is, dit is je startpunt

We verliezen heel veel energie met klagen over de huidige situatie. Als we iedere dag opstaan met het gevoel dat je het anders zou willen, dan begin je de dag al met 0-1 achterstand. Met accepteren bedoel ik niet dat je jezelf erbij neerlegt. Met accepteren bedoel ik dat je geen weerstand biedt tegen de situatie en onnodig energie verliest door je te focussen op wat er niet is. Accepteer de huidige situatie en besluit dat je hier niet wil blijven. Het is nu je startpunt.

 

  1. Neem je gevoel en verlangen serieus.

Ga tijd maken om echt te voelen wat er in je omgaat en wat je verlangen is. Schrijf het op, maak een moodboard, zorg voor een reminder voor dat gevoel. En nog belangrijker, als je weet wat je verlangen is, ga ernaar handelen!

 

Ontdekken wie je bent en wat jij écht wil en nodig hebt om je goed te voelen, is nog niet zo eenvoudig. Met een eerste stap op weg naar je einddoel kom je al een heel eind. De weg ernaar toe hoef je nog niet helemaal te zien. Dus weet je nog niet hoe je op je einddoel komt, geen paniek. Het pad ontstaat pas door erop te lopen.

 

Wil jij ook helder krijgen wat je verlangen is en hoe jij je echt wilt voelen? Meld je dan voor de Create Your Life Code workshop of een VIP dag. Wil je eerst mij spreken omdat je nog vragen hebt of wilt weten wat het beste bij je past, meld je dan aan voor een gratis Kickstartsessie. Leuk je te spreken!

 




Your Life Code Expert: Eva Ghysels

Eva Ghysels is behalve Life Code expert ook ervaringsdeskundig. Ze weet als geen ander hoe het is om vast te zitten in patronen door gebeurtenissen waar je niet zelf om hebt gevraagd. Met vallen en opstaan heeft ze geleerd hoe je het leven weer in eigen hand kan nemen en dat vertrouwen pas achteraf komt, nadat je een keuze hebt gemaakt.

Kiezen voor jezelf vergt lef, en Eva helpt je graag bij het zetten van de eerste stap: ontdekken van wat je echt wilt en het ontwikkelen van vertrouwen om dat ook echt te bereiken.

Leer eva kennen

Wat je kunt doen om je leven te veranderen:

Wil jij meer happiness & energie?

Schrijf je in en ontvang mijn nieuwsbrief met inspirerende & praktische tips voor het creëren van een happy & healthy life.

Your Life Code Feel Good Starterskit

cover-aangepastDoe mee en vraag nu de Feel Good Starterkit gratis aan. Een kit met een 12-stappenplan, korte video’s en een gaaf cadeau. Zo kun je direct aan de slag voor meer rust in je hoofd en grenzeloze happiness.


Let’s get started !