your life code logo

5 geheimen om je vakantiegevoel vast te houden

We kennen het allemaal wel: op vakantie lijkt alles makkelijker en mooier. Je voelt je ontspannen, je geniet van het moment. De zon schijnt, je huid wordt bruiner, je haar lichter. Hele dagen breng je door aan zee of bij het zwembad. Je ontdekt dat ene leuke tentje waar je lekker kunt eten of die heerlijke cappuccino kunt drinken. En je ontmoet leuke, nieuwe mensen. Je bent echt even vrij; geen mails, telefoontjes, werkstress en sociale druk.

 

Ongetwijfeld neem ook jij je steevast voor om dat ultieme vakantiegevoel langer vast te houden. En om meer te genieten zodra je thuis bent. Maar meestal verdwijnt dat gevoel, eenmaal terug, weer even snel als een lekker ijsje op een warm strand.

 

Tóch zijn er manieren om dat gevoel vast te houden. Sterker nog: het is eigenlijk vrij simpel! Graag deel ik hieronder mijn 5 direct toepasbare tips voor het ultieme vakantiegevoel – ook als je al lang en breed thuis bent.

 

  1. Ontdek nieuwe dingen

Op vakantie kom je vaak een idyllisch dorpje tegen of een te leuk restaurantje. Op onverwachte plekjes ontdek je echt iets nieuws. Eenmaal thuis pakken we al snel onze routine weer op: we gaan naar de plekken die we kennen en kiezen dezelfde route. Dat kan heerlijk zijn, en op zich is er ook niks mis mee. Maar wil je jezelf en je je geest blijven prikkelen, zorg er dan voor dat je ook thuis onverwacht leuke plekjes ziet. Ga eens op ontdekkingstocht en gun jezelf regelmatig een nieuwe omgeving of nieuwe routine.

 

  1. Leef bij de dag

We plannen in de vakantie maar een klein beetje vooruit. Morgen naar dat restaurantje of dat ene leuke stadje bijvoorbeeld, maar als je vakantieburen je uitnodigen voor een barbecue dan wijzigt je plan ook net zo snel. En dat is helemaal goed. Probeer je eens wat minder druk te maken over gisteren of morgen. En maak leuke plannen voor vandaag!

 

  1. Sta open voor je dierbaren én voor nieuwe ontmoetingen

We nemen ze vaak snel voor lief, de mensen met wie we dagelijks omgaan en die we vaak zien. Maar weet je wel wat er écht in ze omgaat? Maak eens wat vaker verbinding met ze; plan wat vaker tijd met je dierbaren in en heb weer eens een echt gesprek. Maar maak ook zeker tijd voor nieuwe ontmoetingen: in de supermarkt, op school, op je werk. Sta open voor de mensen die je eigenlijk nooit spreekt of waar je misschien wel een oordeel over hebt, zonder dat je ze ooit echt gesproken hebt.

 

  1. Ken je eigen behoeftes en luister ernaar

Op vakantie doen we echt even wat we zelf willen. Waarom doen we dat eigenlijk zo weinig als we weer thuis zijn? We moeten dan zoveel van onszelf: alle verjaardagen aflopen, toch even naar die ene borrel, meehelpen op school… Als je daar tijd en energie voor hebt, is daar natuurlijks niets mis mee! Maar als je jezelf op dat moment even wat minder voelt en je bent écht moe, welke keuze maak je dan? Hoe goed zorg je voor je eigen behoeftes? Durf eens wat vaker nee te zeggen!

 

  1. Plan eens wat vaker even helemaal niks

Mijn klanten geven vaak aan dat ze soms écht wel even helemaal niks doen. Ze kijken doelloos tv of struinen internet af bijvoorbeeld. Echt even helemaal niks….of toch niet? Televisie en internet kunnen erg leuk en interessant zijn, maar het is afleiding. Het verdooft en geeft veel prikkels, ook al is het doelloos. Op vakantie kijken we geen of veel minder televisie en zitten we veel minder op internet. Dat is een van de redenen dat je jezelf veel meer ontspannen voelt. Plan een of meerdere tv-loze avonden, zet je telefoon eens wat vaker uit, en weersta de verleiding om achter je computer te kruipen. Gun jezelf een moment van échte rust.

 

Zie je er echt enorm tegen op om weer te gaan werken of om in het dagelijkse ritme te stappen? Dan is het wellicht eens tijd om echt goed na te denken over hoe jij je leven indeelt. Wat vind je nou écht belangrijk?

 

Wil je sparren over deze vraag? Iedere week verloot ik twee gratis gesprekken. Meld je hier aan en vermeld je motivatie. Wie weet ben jij de gelukkige! Ik verheug me erop je te spreken!
Your Life Code Expert: Eva Ghysels

Eva Ghysels is behalve Life Code expert ook ervaringsdeskundig. Ze weet als geen ander hoe het is om vast te zitten in patronen door gebeurtenissen waar je niet zelf om hebt gevraagd. Met vallen en opstaan heeft ze geleerd hoe je het leven weer in eigen hand kan nemen en dat vertrouwen pas achteraf komt, nadat je een keuze hebt gemaakt.

Kiezen voor jezelf vergt lef, en Eva helpt je graag bij het zetten van de eerste stap: ontdekken van wat je echt wilt en het ontwikkelen van vertrouwen om dat ook echt te bereiken.

Leer eva kennen

Wat je kunt doen om je leven te veranderen:

Wil jij meer happiness & energie?

Schrijf je in en ontvang mijn nieuwsbrief met inspirerende & praktische tips voor het creëren van een happy & healthy life.

Your Life Code Feel Good Starterskit

cover-aangepastDoe mee en vraag nu de Feel Good Starterkit gratis aan. Een kit met een 12-stappenplan, korte video’s en een gaaf cadeau. Zo kun je direct aan de slag voor meer rust in je hoofd en grenzeloze happiness.


Let’s get started !